July 02 2021 0Comment
BEVALDIA DIVING SERVICES AND DRY SHIP REPAIRS IN MORE THAN 24 COUNTRIES WORLDWIDE

BEVALDIA: Παρέχοντας ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών σε περισσότερες από είκοσι δύο χώρες

Πηγή: naftikachronika.gr
 

Συνέντευξη της κ. Ελένης Ψωματάκη, Υπεύθυνης Marketing της BEVALDIA, και του κ. Abdeljabbar Elgabli, Τεχνικού Διευθυντή της BEVALDIA

 Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται η BEVALDIA; Ποιο είναι το κυριότερο στρατηγικό πλεονέκτημα της εταιρείας;

Η BEVALDIA είναι μια εταιρεία που ξεκίνησε το 1992 με την παροχή υποβρύχιων υπηρεσιών συντήρησης στα πλοία, ενώ τα τελευταία χρόνια διεύρυνε τις δραστηριότητές της στην παροχή υπηρεσιών πρακτόρευσης και επισκευών πλοίων εκτός νερού.

Η ιδιαιτερότητα της BEVALDIA συνίσταται στη δυνατότητά της να παρέχει τις υπηρεσίες της σε είκοσι δύο χώρες, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά πολλά λιμάνια αυτών των χωρών.

Σημαντικό είναι ακόμη να αναφέρουμε ότι όλες οι καταδυτικές ομάδες είναι επίσημα, νόμιμα συνεργεία, που διαθέτουν τις απαραίτητες για την εκάστοτε χώρα άδειες. Απαρτίζονται από μέλη έμπειρα, γνώστες των ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζουν τον εκάστοτε γεωγραφικό χώρο, με απόλυτη επάρκεια στη χρήση των υποβρύχιων τεχνολογιών.

Ο δεύτερος μεγάλος τομέας δράσης της εταιρείας είναι αυτός των επισκευών πλοίων, που πραγματοποιούνται εκτός νερού. Το σύνολο των εργασιών πραγματοποιείται από έμπειρους, πιστοποιημένους από τις κλάσεις συνεργάτες. Αυτό τους καθιστά ικανούς να παραδίδουν έργα, τα οποία λαμβάνουν εγκρίσεις από τους νηογνώμονες.

Ο τρίτος τομέας δράσης σχετίζεται με την πρακτόρευση πλοίων. Πρακτορεία της εταιρείας λειτουργούν με ιδιαίτερη επιτυχία στην Ελλάδα, στο Τόγκο, στην Κύπρο και στην Τουρκία. Τα πρακτορεία αυτά και όλοι οι επιμέρους πράκτορες είναι νόμιμα γραφεία, που διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες από τις τοπικές αρχές και εξαιρετικές τοπικές διασυνδέσεις, απαραίτητες για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών των πλοίων.

 

 Για ποιο επίτευγμα της BEVALDIA αισθάνεστε περισσότερο υπερήφανοι;

Για το γεγονός ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από είκοσι δύο χώρες, παρέχοντας ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών σε πλοία, αλλά και για το υψηλό επίπεδο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Να σημειωθεί ότι σήμερα εξυπηρετούμε ένα χαρτοφυλάκιο 550 μοναδικών πελατών σε πάνω από επτά χώρες κατά μέσο όρο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των συνεργείων μας είναι εγκεκριμένα από όλους τους νηογνώμονες IACS και πιστοποιημένα κατά ISO 9001/2015, ISO 14001/2015 και ISO 45001/2018.

 

Ποιες είναι οι κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Παραμένετε αισιόδοξοι για το εγγύς μέλλον;

Η υγειονομική κρίση ήταν μια κατάσταση που επηρέασε όλους τους τομείς της οικονομίας. Φυσικά, και εμείς λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, κλείνοντας σταθμούς και περιορίζοντας τη λειτουργία μας. Η σημερινή κατάσταση δείχνει να έχει ισορροπήσει. Ο ναυτιλιακός κόσμος είναι καλά εκπαιδευμένος από κρίσεις και έχει μάθει να είναι ευπροσάρμοστος, με γρήγορα αντανακλαστικά.

Να σημειωθεί πως το σύνολο του προσωπικού της BEVALDIA εφαρμόζει όλες τις αρχές υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο σύνολο των καταδυτικών σταθμών.

Σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την πλήρη λειτουργία των σταθμών μας.

Διαθέτει η Ελλάδα κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό για εταιρείες όπως η BEVALDIA; 

Στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο δεν υπάρχει κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Ένας υποψήφιος επαγγελματίας δύτης αρχικά λαμβάνει πιστοποιητικό ικανότητας και επάρκειας δύτη και στη συνέχεια εκπαιδεύεται και καταρτίζεται από τις εργοδότριες εταιρείες.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να είναι μια ναυτική χώρα μάς δίνει ένα πλεονέκτημα ως προς την κατάρτιση των επαγγελματιών δυτών.

Εξάλλου, ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της BEVALDIA προκύπτει από το ανθρώπινο δυναμικό της. Η εταιρεία μας αποτελείται από έμπειρες και εξειδικευμένες καταδυτικές ομάδες, οι οποίες εκπαιδεύονται και αξιολογούνται διαρκώς στην υποβρύχια επισκευή και στη συντήρηση των υφάλων των πλοίων.

Η BEVALDIA εκπαιδεύει τις καταδυτικές ομάδες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μάθουν νέες τεχνικές σε σχέση με τον συνεχώς εξελισσόμενο εξοπλισμό. Οι καταδυτικές ομάδες εκπαιδεύονται τακτικά σε οποιαδήποτε αλλαγή ή ανανέωση εξοπλισμού, προκειμένου να παρέχουν πάντα το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας στην εργασία τους στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι το προσωπικό συγκεντρώνει καθημερινά εμπειρία από τα δεκάδες πραγματικά έργα όπου συμμετέχει καθώς και η εφαρμογή επίσημης διαδικασίας συγκέντρωσης και επεξεργασίας αυτών των στοιχείων καθιστούν την εταιρεία ικανή να αναπτύσσει δική της, πρωτοποριακή τεχνολογία, ιδιαίτερα στον τομέα του υποβρύχιου καθαρισμού υφάλων πλοίων.

 

Το ανθρώπινο δυναμικό της BEVALDIA, η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και η μακρόχρονη εμπειρία της την έχουν καταστήσει μια εταιρεία που υιοθετεί και εφαρμόζει καινοτόμες τεχνικές και τεχνολογίες, κάνοντας τη διαφορά σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο.

 

Η εθνικότητα της εταιρείας διασφάλισε την υποστήριξή της από ελληνικές διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων;

Η ελληνική ταυτότητα της εταιρείας μας μας βοήθησε ιδιαίτερα στα πρώτα μας βήματα. Οφείλουμε πολλά στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

 

Τι περιλαμβάνει η επόμενη ημέρα για την BEVALDIA;

Στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και των σημείων εξυπηρέτησης των πελατών μας.